Boekenpret

Verhalen uit de fantastische fabota bib

Kom elke woensdag (op schooldagen) tussen 17u en 18u naar de bibliotheek in kinderwerking Fabota
en lees, ontdek, geniet, luister, snuffel, ontleen…

Een bibliotheek in kinderwerking Fabota | Buurtwerk ’t Lampeke vzw

…omdat er een plek moet zijn waar iedereen een boek kan vinden…
In onze kinderwerking willen we tegemoet komen aan de interesses van de kinderen. Mooie nieuwe leesboeken, over thema’s die hen aanspreken. Met soms nog kraaknette bladzijden, nageurend van drukinkt. Of juist met een charmant teruggevouwen ezelsoor in de hoek van een blad, ’tig keer herlezen.

We willen zorgen voor boeken met een verhaal, maar ook met een beschrijvend karakter; weetjesboeken, of doeboeken. Boeken met lijstjes, cijfers, foto’s. Prentenboeken. Stripboeken. Tijdschriften. Boeken met veel woorden, boeken met weinig woorden. Boeken zonder woorden. Voor elk wat wils.

…omdat anders- en/of meertaligheid een verrijking is…
We vinden het belangrijk dat niet alleen het Nederlands een plaats krijgt in deze bibliotheek, maar ook de thuistaal van kinderen en/of hun ouders, familie. Dat er boeken ontdekt kunnen worden die de wereld om ons heen, in al zijn diversiteit weerspiegelen.

…omdat ouders en kinderen dichter bij elkaar komen met een boekje op schoot…
Ouders zijn meer dan welkom in onze bibliotheek, waar we samen met hen willen lezen, voorlezen, samen met hen willen ontdekken wat de kracht van een boek kan zijn.

…omdat we geloven in een plek waar lezen vooral plezierig is…
Onze bibliotheek moet een plek zijn en blijven waar het plezier van lezen centraal staat. geen verplichte leesminuten, geen opgedrongen boekkeuzes, geen ‘hands off-‘ gevoel: hier mogen kinderen ontdekken, onderzoeken, in verbazing vallen, herkenning vinden.

We kijken ernaar uit te blijven groeien, samen met kinderen, ouders en mensen uit de buurt. We willen een ontmoetingsplek zijn, een plek waar je letterlijk kan en mag ‘ontmoeten’ en waar de focus ligt op wat mag. Waar mensen uit de verschillende deelwerkingen samenkomen, waar onze integrale manier van werken zicht-en voelbaar is.
Waar je mag zijn wie je bent.

Welkom in de fantastische, fabuleuze fabota-bib!

Ontdek onze e-readers!
Met dank aan Link id kabel en de digitale leesclub. Lees hier hun publicatie (download hier hun publicatie)

DOWNLOAD